divendres, 26 d’abril de 2019

ARRÒS AMB VERDURES I VINAGRETA DE TOMÀQUET


Si us agraden els arrossos freds aquest us encantarà. Té un punt d’àcid, i una mica de dolç, que el fa molt original.
Com a verdures hi acostumo a posar pastanaga i carbassó, però també hi poden anar bé l’albergínia, la ceba tendra o el pebrot. 
És millor tallar les verdures bastant petites; això ho podem fer amb un ganivet o un ratllador gros, però serà molt més ràpid si utilitzem qualsevol eina que ens ho faciliti. N’hi ha moltes, però actualment està de moda un estri molt senzill i barat que ho fa en un instant.




N’hi ha diverses marques semblants i el seu preu no arriba als 25€. Per tallar ceba és una meravella, o per picar pastanagues, rabes, tomàquets, etc.
Podem utilitzar un arròs normal, però també hi queda molt bé algun especial per amanides, que porti una barreja d’arròs salvatge, integral i normal.

També us poso les instruccions per fer-ho amb Thermomix.




INGREDIENTS

Per a 4 persones
250 gr d’arròs
150 gr de pastanaga
150 gr de carbassó

Vinagreta de tomàquet:
150 gr de tomàquet
100 gr d’oli d’oliva
20 gr de vinagre de poma
15 gr de sucre
1 pessic de sal
herbes provençals


PREPARACIÓ MÈTODE TRADICIONAL

Bullim l’arròs 15 minuts en aigua amb sal. Si és barrejat amb salvatge o integral sol necessitar una mica més de temps, uns 20 minuts. Quan sigui cuit el posem a un colador i hi passem aigua freda per que no ens quedi enganxat. Colem bé.

Pelem la pastanaga i la tallem ben petita i també tallem petit el carbassó sense pelar-lo. Coem les verdures al vapor uns 6minuts.

Ara fem la vinagreta: Piquem el tomàquet bastant petit i el posem en una paella, afegim l’oli, el vinagre, el sucre, la sal i una mica d’herbes provençals. Ho fem coure uns 5-6 minuts fins que el gust acètic del vinagre ja no sigui tan fort.

El tomàquet el podem picar amb el minipimer i quedarà bastant desfet, amb un ganivet o amb l’eina que us he explicat. De totes maneres està bé.

Incorporem les herbes i la vinagreta a l’arròs i ja ho podem servir.


PREPARACIÓ AMB THERMOMIX

Bullim l’arròs 15 minuts en aigua amb sal. Si és barrejat amb salvatge o integral sol necessitar una mica més de temps, uns 20 minuts. Quan sigui cuit el posem a un colador i hi passem aigua freda per que no ens quedi enganxat. Colem bé.
Posem en el got la pastanaga pelada i trocegem 3 seg/ vel 5. Reservem al cistellet.
Posem en el got el carbassó i trocegem 3 seg/vel 4, reservem també al cistellet amb la pastanaga.
Omplim el Thermomix amb uns 700 ml d’aigua i hi posem el cistellet amb les verdures.
Programem 9 min/ 120º/ vel  4
Passat aquest temps traiem el cistellet i buidem l’aigua. Esbandim el got.
Per fer la vinagreta posem el tomàquet i trocegem 6 seg/vel 4 més 1 seg/ vel 5.
Afegim l’oli, el vinagre, el sucre, la sal i les herbes i programem 6 min/100º/vel 1
Barregem l’arròs amb les verdures i el servim ben amanit amb la vinagreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada