diumenge, 17 de novembre del 2019

BOTIFARRA ESPARRACADA AMB BOLETS


Passejar pel mercat i veure les varietats espectaculars de bolets que se’ns ofereixen és un dels grans plaers que no ens hem de perdre a la tardor. 
Rovellons, pinetells, rossinyols, camagrocs, llenegues, trompetes de la mort, etc, etc… Quantes possibilitats ens donen a la cuina!
Una recepta molt senzilla, tradicional i saborosa és aquesta que us explico avui. 
Podem utilitzar qualsevol dels bolets que trobeu, i també hi queda molt bé una barreja de diferents tipus. 
Al menys a Granollers, la majoria de parades del mercat que venen bolets també ofereixen barreges fetes per ells mateixos i això és el que jo acostumo a comprar per fer aquesta botifarra esparracada.
Heu de observar bé els bolets, sobre tot els rovellons per la part de dalt del tronc tallat, per evitar que hi hagi cucs. 
Un altre recurs  que no queda gens malament, i a més el tenim disponible tot l’any, és comprar una bossa de barreja de bolets congelats de La Sirena.


INGREDIENTS
Per 4 persones
4 botifarres mitjanes
300 gr de bolets
2 cebes de figueres
1 tomàquet
1 raig de vi blanc
all i juliverd
oli

PREPARACIÓ
Primer preparem els bolets: els netegem passant-hi aigua i, amb compte, eliminem la sorra i la brossa que tinguin enganxada.
Un cop nets els posem en un colador i els assequem una mica amb un paper de cuina.
Posem una mica d’oli en una paella i quan és calent hi tirem els bolets. Veurem que treuen aigua. Quan ja n'han tret molta i ja no en treuen més, els agafem amb una escumadora i els reservem en un plat. Serà cosa de pocs minuts. 
Llencem l’aigua que ha quedat dels bolets.
Tallem les cebes a tires i les posem en una altra paella o en una cassola amb oli. Que cogui uns minuts fins que és transparent.
Traiem la pell de les botifarres i les esmicolem. Les afegim a la ceba.
Hi ha botifarres que ja vénen amb sal; si son d’aquestes no caldrà que n’hi posem nosaltres.
Quan comença a ser tot daurat hi afegim el tomàquet ratllat, els bolets, el vi i l’all i juliverd.
Que cogui una estoneta (uns 12-15 minuts) tot junt, remenant de tant en tant per que no s’enganxi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada