dilluns, 8 de gener del 2018

ARRÒS KON-TIKI


Les amanides d’arròs acostumen a tenir l’èxit assegurat. Agraden a grans i a petits i solucionen molt bé un àpat tant per pocs com per a molts comensals.
Ara bé, potser ja és hora de que li canviem una mica els ingredients i hi posem una mica d’imaginació, que l’amanida d’arròs clàssica ja l’hem feta tots moltes vegades i, sí que és molt bona, però podriem provar una cosa diferent!
Aquesta té un toc àcid que la fa molt refrescant i, encara que és molt senzilla de fer i porta molt pocs ingredients, queda molt ben acabada.
Hi podem posar un arròs tipus Basmati o arròs salvatge, però aqui també hi queda molt bé un arròs especial per a amanides que ja és una barreja de diverses classes (SOS Especial Ensaladas).
L’anet (eneldo) és una planta aromàtica que queda molt bé amb el salmó i amb altres peixos. Si en tenim de fresc, perfecte, en cas contrari l’hi haurem de posar sec, que trobarem amb les espècies a qualsevol supermercat.


INGREDIENTS

Per 4 persones

200 gr d’arròs
100 gr de salmó fumat
1 ou dur
1 alvocat
1 cullerada de tàperes
anet 
el suc de mitja llimona
4 cullerades d’oli
sal, pebre

PREPARACIÓ

Preparem la vinagreta:
Barregem l’oli, el suc de llimona, una culleradeta d’anet, sal i pebre.
Si l’anet és fresc l’apretem una mica amb una cullera perque deixi anar l’aroma i que maceri  una estona. Si és sec també li aniran bé uns minuts de maceració.

Bullim l’arròs l’estona que ens digui el fabricant. En el cas de “SOS Especial Ensaladas” el temps son 20 minuts.
Colem i el passem per aigua freda per parar bé la cocció i que no s’agrumolli.
Hi afegim el salmó tallat a trocets, l’alvocat igualment tallat i les tàperes.
També tallem l'ou dur i l'afegim.
Incorporem la vinagreta i ho deixem una estona per que s’integrin bé tots els sabors.
Adornem amb una mica d’anet per sobre.

1 comentari:

  1. Es molt original. No he fet mai una amanida d'arrós amb aquesta ingredients. La provarem, perquè el salmó ens agrada molt. Gràcies per les vostre receptes.

    ResponElimina