dissabte, 5 de gener del 2019

PASTA DE FULL AMB POMA


Aquesta coca és de les que es fan com si res, i a més agrada a tothom, petits i grans.
Sola o acompanyada d’una bola de gelat de vainilla és un postre que ens pot treure de molts “apuros”.
A la base utilitzarem pasta de full comprada al supermercat, per exemple Buitoni o qualsevol altra marca de qualitat.
Podem donar-hi la forrma que vulguem: una coca grossa o petites coques individuals quadrades, rectangulars o rodones. 
En aquest cas les he fet rodones individuals, utilitzant la tapa d’un pot d’uns 12 cm per tallar-les. D’una làmina quadrada me n’han sortit 5 peces.
És important utilitzar una mandolina per poder tallar fàcilment la poma en talls ben prims i iguals.


INGREDIENTS

Per 4-5 persones

1 làmina de pasta de full
1 poma i mitja
un raget de suc de llimona
sucre
una mica de mantega
melmelada de préssec o d’albercoc


PREPARACIÓ

Pre-escalfem el forn a 200º
Desenrotllem la làmina de pasta de full deixant el paper a sota. Si hem decidit fer-ne peces individuals les tallem i les posem també sobre paper.
NO punxem la pasta de full.
Pelem la poma, la tallem amb la mandolina en làmines fines i hi posem unes gotes de suc de llimona per que no es torni negra.
Coloquem la poma per sobre de la pasta de full, mirant de que quedi tant ordenat i artístic com siguem capaços.
Amb una cullera escampem sucre abundant per sobre.
També hi posem alguns trocets petits de mantega. No gaire.
Al forn uns 20 minuts, vigilant fins que veiem que els costats son rossos.
Quan la treiem del forn és important posar la coca sobre una reixeta, perque es refredi voltada d’aire; aixi conseguirem que quedi cruixent.
Si volem que quedi amb un toc brillant la pintarem amb una mica de melmelada. 

L’endemà serà igual de bona peró ja no serà tan cruixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada