dissabte, 28 de juliol de 2018

PANNACOTTA DE IOGURT AMB COULIS DE PRÉSSEC


La paraula panna cotta, en italià vol dir nata cuita, i aquest postre tan típic s’acostuma a fer amb llet i nata, però aqui us en poso una versió amb iogurt que la fa molt més fresca i digestiva.

Encara que jo trobo que per endolcir hi va bé la mel, sé que a molts no els hi agrada. Cap problema, poseu-hi sucre i també us quedarà bo.

Es fa molt ràpidament, però ha d’estar unes hores en repòs a la nevera, com a mínim 4-5 hores. Si és des del dia abans millor.

La pannacotta la podem presentar desmotllada com un flam, o bé en vasets individuals. A mi m’agrada més en vasets.

Si la volem desmotllar haurem de untar una mica les flameres amb oli de girasol, aixi sortirà amb més facilitat.

En el cas de voler desmotllar també serà necessari afegir-hi 1 o 2 fulles més de gelatina, perque ha de tenir més consistència. 

El coulis pot ser de qualsevol fruita, com maduixes, mango, albercocs … i sempre es fa igual. Escalfem la fruita amb sucre i una mica de llimona fins que s’hagi fet una mica més toba i la passem per la batedora. Lògicament, la quantitat de sucre depèn de la dolçor que tingui la fruita.

Si no tenim temps, també podem utilitzar una melmelada una mica passada pel minipimer.

Aquest postre es fa molt fàcilment amb Thermomix, però us en posaré també la versió tradicional, que ja veureu que no té cap dificultat. Pel fer el coulis he utilitzat un minipimer, però per la panna cotta, amb una batedora de ma de varilles en tindreu prou. 


INGREDIENTS

Per 6 vasets

500 gr de iogurt natural sense sucre
200 ml de nata per cuinar (18% de matèria grassa)
2 cullerades de mel o 60 gr de sucre
4 fulles de gelatina
2 cullerades de suc de llimona

Pel coulis de préssec

2 préssecs
2 cullerades de sucre
unes gotes de suc de llimona


PREPARACIÓ

Amb Thermomix

En un got amb aigua freda hi posem les fulles de gelatina per que s’hidratin. Han d’estar-hi al menys 15 minuts.

Posem al got del Thermomix  la mel i 100 gr de iogurt. Escalfem 1 minut, 80º i vel 1

Afegim la gelatina hidratada i escorreguda i programem 15 segons a vel 3. Mirem si s’ha desfet bé, si no ho posem més temps a la mateixa velocitat. Si no es desfa bé, haurem de colar.


Incorporem la resta del iogurt, la nata i el suc de llimona i remenem 25 segons a vel 3.

Si en lloc de mel hem decidit de posar-hi sucre ho fem igual. Escalfant primer una part del iogurt amb el sucre i desfent-hi la gelatina, que només es desfa en calent, i afegint després tota la resta.

Repartim la barreja en els vasets de servir, els tapem amb paper film i els guardem a la nevera, al menys 4-5 hores. Millor per l’endemà.

Coulis de préssec

Posem la fruita pelada i trocejada, el sucre i el suc de llimona al vas i triturem 15 segons, vel 5/10 progressivament
Programem 5 minuts, 90º, vel 3
Guardem a la nevera


Sistema tradicional

En un got amb aigua freda hi posem les fulles de gelatina per que s’hidratin. Han d’estar-hi al menys 15 minuts.

En un pot hi posem la mel (o el sucre) i 100 gr de iogurt. Desfem bé amb un batedor de varilles.
Afegim tots els altres ingredients excepte la gelatina.

Escalfem a foc mig mentre anem remenant. Quan és calent, sense que arribi a bullir, incorporem la gelatina escorreguda. Continuem remenant fins que la gelatina està ben desfeta. Si no es desfa bé, haurem de colar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada