dimecres, 8 de novembre del 2017

DORADA AMB FONOLL



Nosaltres no fem servir gaire el bulb de fonoll, i de vegades no és fàcil de trobar en les nostres botigues, però és molt frequent en la cuina d’altres llocs,com a França o Grècia. Té un gust anisat molt característic i que dona molta personalitat.
Se n’acostuma a trobar pràcticament tot l’any en fruiteries especialitzades.
Avui us presento un peix al forn una mica diferent, molt senzill i ja veureu com el tindreu fet amb poca feina; la combinació del fonoll amb la llimona estic segura que us agradarà.
En aquesta ocasió he utilitzat dorada salvatge, però també podem fer el mateix amb dorada de piscifactoria, que és més petita (i n’haurem de fer una per persona), o bé llobarro, o turbot, etc..

INGREDIENTS
Per 4 persones

2 dorades grosses o 4 de petites
2 bulbs de fonoll
1 ceba tendra
1 llimona
una mica de mantega
una mica d’herbes aromàtiques: anet, herbes provençals…
6 cullerades d’oli d’oliva
sal, pebre


PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 250º.
Netegem bé el peix i el salpebrem per dintre i per fora
Rentem i pelem els bulbs de fonoll i els tallem a làmines fines. 
Fem el mateix amb la ceba tendra.
Posem una mica d’oli al fons d’una plata de forn i a sobre  hi escampem el fonoll i la ceba. Salpebrem
Disposem el peix a sobre
Rentem la llimona. Amb un ratllador petit ratllem la pell i la reservem.
En un got hi posem el suc de la llimona, la pell ratllada i les 6 cullerades d’oli. Remenem i amb l’ajuda d’una cullera ho tirem per sobre del peix i el fonoll.
Afegim les herbes per sobre, i també hi repartim una mica de mantega en trocets.
Al forn a 250º uns 35 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada