divendres, 18 de setembre del 2015

SPAGHETTI CARBONARA



Aquest si que és un clàssic, encara que amb moltes variants.
N’hi ha que hi posen crema de llet, d’altres hi posen ceba; a mi els que m’agraden més son molt simples i ja veureu com es fan en un moment.
La pasta en general no ha de coure gaire. Al nostre pais tenim tendència a fer-la una mica massa cuita, però si en el paquet posa que ha de bullir, per exemple, entre 7 i 9 minuts, nosaltres li tindrem 8, no més. Així ens quedarà “al dente” suau.
Un altre concepte molt important és que és la salsa la que ha d’esperar la pasta, i no al revés. Per tant, mentre es couen els spaghetti prepararem la salsa per unir tots els ingredients en l’ultim moment.


INGREDIENTS
Per 4 persones

1 paquet de bacon tallat o 100gr de cansalada viada tallada petita
320 gr de spaghetti (uns 80gr per persona)
3 ous
80 gr de formatge Parmiggiano o Grana Padano ratllat
sal, pebre, oli


PREPARACIÓ

Posem a bullir els spaghetti en aigua amb sal
Mentrestant, en una cassola amb una mica d’oli hi fregim el bacon.
Quan és transparent apaguem el foc.
En un plat apart, batem els ous com si anessim a fer una truita. 
Hi afegim el formatge ratllat, remenem bé i reservem.
Agafem 3 o 4 cullerades de l’aigua de bullir la pasta i la afegim als ous amb el formatge.
Escorrem els spaghetti i els hi passem una mica d’aigua freda per que no s’enganxin.
Tornem a posar la cassola amb el bacon al foc i hi tirem la pasta,la barreja dels ous i una mica de pebre.
Anem remenant uns moments fins que els ous comencen a quedar quallats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada