Aquesta és una de les receptes que sempre
té més èxit a casa nostra.
Les avantatges són moltes: és fàcil de
preparar, tan es pot prendre freda com calenta, la podem tenir preparada amb antelació i, el que és més
important… es boníssima.
Si som molta colla, és molt pràctica,
perquè podem fer-ne un tall gros, o dos a l’hora. Si som pocs, en podem fer un
tall més petit, i si en sobra, no patiu, guardeu-ho a la nevera i en pocs dies
segur que haurà desaparegut.
Ja veureu que si la proveu, segur que
repetireu una vegada i una altra.
Quan anem a la tocineria demanarem un
tall de llomillo en un tros, si pot ser de dos colors, que és la part més
tendra.
Si anem amb temps, va bé macerar la carn
unes hores amb les herbes i l’oli i sempre quedarà més melosa. De vegades això
no és possible i l’haurem de fer de seguida: no us preocupeu, que també queda
bona.
La salsa de poma hi queda molt bé, però
no és imprescindible. Vull dir que, si no en tenim, també és pot acompanyar amb
una mica de puré de patata, o arròs blanc. O bé, si hem fet un entrant una mica
potent, no cal que ho acompanyem amb res.
Per les herbes aromàtiques podem
utilitzar una barreja de les que ja vènen fetes, tipus “Herbes de Provença” o
“Herbes del bosc”, que trobem a qualsevol supermercat o botiga.
INGREDIENTS
Per 6 persones
1 tros de llomillo de dos colors d’1 Kgr
Sal, pebre, oli
Herbes aromàtiques
Per la salsa de poma
4 pomes Golden o Fuji
10 gr de mantega
Una mica de suc de llimona
Sal, pebre
PREPARACIÓ
Salpebrem la carn, sencera i sense
lligar. No ens ha de fer por de posar-hi bastanta sal, perquè hem de salar el
suc i tota la carn per dins.
També hi posem una bona quantitat
d’herbes aromàtiques
Per sobre hi tirem una bona quantitat
d’oli. Penseu que el suc és molt bo i més val no fer curt.
Si tenim temps, en aquest punt ho deixem
macerar una estona. L’ideal és deixar-ho unes 4 o 5 hores, però això dependrà
de la pressa que tinguem. Si el tall és del que en diuen “de dos colors”, ens
quedarà tendre encara que no ho macerem, o que només es maceri mentre escalfem
el forn.
Posem el forn a 225º i, quan és calent, hi
posem la carn uns 17 minuts. Li tirem per sobre una mica del seu suc un parell
de vegades.
Girem i ho tenim uns 8 minuts més. (El
temps pot canviar segons la mida de la peça de carn).
Passat aquest temps, ja podem retirar la
safata del forn i deixar-la uns minuts en repòs tapada amb paper de plata.
Llavors, si l’hem de prendre calenta ja la podem tallar. És MOLT important de
tallar la carn ben fina i per això va molt bé un ganivet dels de tallar pernil.
Anirem posant els tallets plans en una
safata de servir o en els plats individuals i regant-los amb una mica del suc
de la cocció, que tirarem amb una cullera.
Per fer la salsa de poma
Pelem les pomes, els treiem el cor i en
fem trossos d’uns 2 o 3 cm.
Els posem en una cassola amb la mantega,
el raig de llimona, sal i pebre.
Que cogui una estona, fins que les pomes
siguin tobes (al voltant d’uns 15 minuts)
Minipimer i que quedi ben fi.
Aquest és una delícia. Buscaré el tros de llomillo de dos colors. Gràcies per les receptes, artistes.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaI trobar-lo a Panamà no serà fàcil... Potser hauré d'acabar canviant el llomillo per una gran tilàpia del Pacífic. Quina pinta!
ResponEliminaSegur que t'agradarà. Si no trobes el llomillo de dos colors, fes'ho amb el normal, que també queda bé.
EliminaEspero que no ho hagis de fer amb tilàpia, que no tinc ni idea de què és, però per aquesta recepta no se pas si hi va gaire bé.
Ens ha fet molta il.lusió rebre el teu missatge de tan lluny. Espero que facis aquesta recepta i moltes altres.
BON PROFIT !!!!
Es BONISSIM!!!!!!! Mil gracies per les receptes que poseu al blog!!! De cop m'esta agradant aixo de la cuina!!! :o)
ResponEliminaMariona Ventura
Que bé, es una recepte que que sempre consulto i no la trobava. Boníssim! Gràcies
ResponElimina