dissabte, 3 de juny del 2023

CAPONATA EN THERMOMIX

 


La caponata és una recepta de verdures molt típica de Sicília.

 

Pot ser un plat lleuger, un acompanyament o un “antipasto”. És molt frequent servit en una bruschetta, o llesca de pa torrat.

És de les preparacions que millora amb el temps,  de manera que serà molt més bona a les 24 o 48 hores. 


S´acostuma a servir tèbia o freda.


El plat original és bastant calòric i laboriós, perquè s’ha de fregir l’albergínia, que absorbeix molt oli, però tal com el farem nosaltres serà diferent. Courem al vapor les verdures tallades, que conservaran perfectament el sabor i l’aroma, de manera que la diferència amb la caponata fregida serà realment mínima.


Si ens hi agrada el gust de pebrot, n’hi posarem de vermell i de groc, però si no, amb el vermell n’hi ha prou. Igualment, hi posarem més o menys olives segons vulguem trobar-hi el gust mes o menys fort. 



INGREDIENTS


300 gr d’albergínia tallada a trossos d’uns 2 cm (1 albergínia mitjana)

150 gr de tronc d’api, tallat a trocets d’1cm o menys

150 gr de pebrot vermell

150 gr de pebrot groc (opcional)

1 ceba d’uns 80 gr

1 gra d’all

60 gr d’oli

1 llauna petita d’olives farcides, tallades pel mig

1 llauna petita d’olives farcides negres, tallades pel mig (opcional)

30 gr de tàperes

300 gr de tomàquets, tallats a trossos. o una llauna de tomàquets pelats

alfàbrega

30 gr de pinyons o de bastonets d’ametlla

20 gr de vinagre de vi blanc 

20 gr de sucre

1 culleradeta de sal



PREPARACIÓ


Posar l’albergínia i l’api tallats dins del cistellet del Thermomix. Reservar.

Al vas hi posarem l’all tallat pel mig, la ceba i l’oli. Triturar 3 segons a vel 7.

Introduim el pebrot tallat a trocets de 2-3 cm i posem 5 minuts, 120º, gir invers i vel 1.

Afegim la sal i el sucre, les tàperes, les olives, els tomàquets pelats i tallats, el vinagre i l’alfàbrega.

Posicionem el cistellet (amb l’api i l’albergínia) i posem 25 minuts, temp Varoma, gir inversvel 1.

Quan és cuit traiem el cistellet, vigilant de no cremar-nos, i afegim el seu contingut al vas.

També hi incorporem els pinyons.

Coem 5 minuts, sense cubilet, 100º, gir invers i vel 1.

Deixem refredar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada