La caponata és una recepta de verdures molt típica de Sicília.
Pot ser un plat lleuger, un acompanyament o un “antipasto”. És molt frequent servit en una bruschetta, o llesca de pa torrat.
És de les preparacions que millora amb el temps, de manera que serà molt més bona a les 24 o 48 hores.
S´acostuma a servir tèbia o freda.
El plat original és bastant calòric i laboriós, perquè s’ha de fregir l’albergínia, que absorbeix molt oli, però tal com el farem nosaltres serà diferent. Courem al vapor les verdures tallades, que conservaran perfectament el sabor i l’aroma, de manera que la diferència amb la caponata fregida serà realment mínima.
Si ens hi agrada el gust de pebrot, n’hi posarem de vermell i de groc, però si no, amb el vermell n’hi ha prou. Igualment, hi posarem més o menys olives segons vulguem trobar-hi el gust mes o menys fort.
INGREDIENTS
300 gr d’albergínia tallada a trossos d’uns 2 cm (1 albergínia mitjana)
150 gr de tronc d’api, tallat a trocets d’1cm o menys
150 gr de pebrot vermell
150 gr de pebrot groc (opcional)
1 ceba d’uns 80 gr
1 gra d’all
60 gr d’oli
1 llauna petita d’olives farcides, tallades pel mig
1 llauna petita d’olives farcides negres, tallades pel mig (opcional)
30 gr de tàperes
300 gr de tomàquets, tallats a trossos. o una llauna de tomàquets pelats
alfàbrega
30 gr de pinyons o de bastonets d’ametlla
20 gr de vinagre de vi blanc
20 gr de sucre
1 culleradeta de sal
PREPARACIÓ
Posar l’albergínia i l’api tallats dins del cistellet del Thermomix. Reservar.
Al vas hi posarem l’all tallat pel mig, la ceba i l’oli. Triturar 3 segons a vel 7.
Introduim el pebrot tallat a trocets de 2-3 cm i posem 5 minuts, 120º, gir invers i vel 1.
Afegim la sal i el sucre, les tàperes, les olives, els tomàquets pelats i tallats, el vinagre i l’alfàbrega.
Posicionem el cistellet (amb l’api i l’albergínia) i posem 25 minuts, temp Varoma, gir invers i vel 1.
Quan és cuit traiem el cistellet, vigilant de no cremar-nos, i afegim el seu contingut al vas.
També hi incorporem els pinyons.
Coem 5 minuts, sense cubilet, 100º, gir invers i vel 1.
Deixem refredar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada