dimarts, 17 d’abril del 2012

RAP AMB CLOÏSSES



Aquesta és una manera de presentar el peix molt fàcil i ràpida. I també és pràctica, perquè ens permet tenir-lo preparat amb antelació.
Podem fer aquesta recepta amb rap o lluç o, en general, amb qualsevol peix que admeti ser tallat a rodanxes. També n’hi podem posar més d’un i fer, per exemple, una barreja de rap i lluç.
Abans d’utilitzar les cloïsses, és interesant de tenir-les una estona en un recipient amb aigua i una cullerada de sal perquè treguin la sorra que puguin portar.
 
INGREDIENTS
Per 4 persones
8 talls de rap
12 cloïsses
2  ous durs
1 ceba
½ gotet de vi blanc
farina, oli, sal, juliverd

PREPARACIÓ
  • Primer posem a bullir els ous. Perquè siguin durs calen 12 minuts d’ebullició.
  • Piquem la ceba ben petita.
  • Enfarinem i fregim el rap en una mica d’oli. Només una mica; si el coem massa ens encongirà molt.
  • Quan el rap és cuit, el retirem a un plat i en el mateix oli hi sofregim la ceba a foc no gaire fort fins que és transparent.
  •  Afegim una culleradeta de farina i ho remenem fins que està ben incorporada.
  • El vi blanc i que redueixi.
  • Hi afegim les cloïsses i un gotet d’aigua.
  • Quan veiem que les cloïsses són obertes hi tornem a posar el rap fregit , els ous durs tallats pel mig i una mica de juliverd tallat petit.
  • Que cogui tot junt 4 o 5 minuts, no més perquè el rap no s’ens encongeixi.

3 comentaris: