No saps quin postre preparar, que sigui fàcil i agradi a pràcticament tothom?
Aqui en tens un que té l´èxit assegurat.
Les fruites poden ser les que tinguem més a ma, només mirarem que els colors i les textures quedin ben variats.
La crema pastissera queda perfecta amb el Thermomix; va bé tenir-la preparada amb una mica d’antelació per que al posar-la sobre la pasta de full ja sigui freda.
Una làmina de pasta de full ens permetrà fer una coca per 4-6 persones. Però pensem que li hem de tallar una tira de 1 cm per cada costat per fer una mica de volum, per tant ens quedarà bastant més petita. Si volem fer la coca més grossa podem tallar les tires d’una segona làmina de pasta de full.
INGREDIENTS
Per 4-6 persones
1 làmina de pasta de full
Fruites variades, com maduixots, pinya, gerds, 1 kiwi, nabius, mandarina, etc
3 cullerades de melmelada de préssec.
Per la crema pastissera
250 gr de llet
25 gr de farina de pastisseria
1 ou
1 rovell d’ou
1 culleradeta de sucre vainillat
30 gr de sucre
PREPARACIÓ
Primer farem la crema:
Posem al vas del Thermomix la llet, la farina, l’ou, el rovell i els sucres.
Programem 7 minuts, 90º i vel 4.
Després barregem 5 segons a vel 10
La deixem atemperar i la posem en una màniga pastissera.
La guardem a la nevera fins el moment de utilitzar-la.
Pre calentem el forn a 180º
Desenrotllem la massa deixant el paper per sota.
Tallem 2 tires de massa de 1 cm cada una pel costat ample i 2 més pel costat llarg.
Amb el dit mullat amb aigua enganxem les tires per sobre formant un borde més alt.
Punxem amb una forquilla per tot el centre de la massa.
Enfornem per uns 15-20 minuts, fins que veiem que ha quedat rossa.
Treiem del forn i deixem refredar.
Posem la crema sobre la pasta de full cuita.
Sobre la crema hi disposem les fruites, de manera abundant
En una tasseta barregem la melmelada amb 1-2 cullerades d’aigua i pintem bé totes les fruites, per que quedin ben brillants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada