Avui farem bunyols de vent, que son una menja típica de la Quaresma. No son el mateix que els bunyols de l’Empordà, molt més atapeits, però també boníssims.
Us explicaré com fer-los amb el Thermomix, encara que tampoc té cap dificultat fer la massa a ma o amb el minipimer.
INGREDIENTS
Per uns 30-40 bunyols, depenent de la mida
170 gr de farina normal
1/2 culleradeta de llevat Royal
250 ml d’aigua
100 gr de mantega
1/2 cullerada de sucre
1 pessic de sal
4 ous
3/4 de litre d’oli de girasol
3-4 cullerades de sucre per empolsinar els bunyols
una mica de licor d’anis (opcional)
PREPARACIÓ
En el vas del Thermomix hi posem l’aigua, la mantega, la sal i el sucre.
Escalfem 4 minuts/100º/vel 4
Afegim la farina i el llevat de cop.
Barregem 15 segons/vel 4
Retirem el vas de la màquina i ho deixem refredar uns 5 minuts.
Mentrestant batem els ous
Tornem a posar el vas a la màquina i posem velocitat 4 sense temps.
Hi anem afegint pel forat de la tapa els ous batuts poc a poc. El procés ha de durar al voltant d’un minut i mig.
En una cassola hi posem l’oli i l’escalfem. És millor fer-ho en una petita cassola que en una paella, que és massa plana i no permetria que els bunyols giressin.
Amb dues culleres de postres anem fent boletes de massa i les posem en l’oli calent.
Les boles han de ser bastant petites, penseu que s’inflen molt.
Els bunyols no s’han de girar, ja veureu que es giren sols.
Si veien que es fan rossos molt depressa, baixeu una mica el foc. Han de tenir temps per inflar-se.
A mida que els anem traient els posem sobre de paper absorbent, per eliminar l’excés d’oli.
Si volem posar-hi una mica d’anis, aquest és el moment. El més pràctic és posar-ne una mica en una ampolleta de spray i ruixar els bunyols calents.
Per acabar, empolsinem amb sucre per sobre.
Mare meva! Quins bunyols! Ara mateix en tastaríem un o dos o tres o.....quin perill 😉
ResponEliminaDeliciosos bunyols. Recepta per tenir a mà. Gràcies.
ResponElimina