Voleu un aperitiu amb èxit entre grans i petits, sa, fàcil i baix en calories? Proveu el Baba Ganoush.
És una recepta libanesa a base d’albergínia escalivada i sèsam, que se serveix en un bol i es va agafant amb pa de pita.
Si no tenim pa de pita també podem utilitzar bastonets de pastanaga o, encara que siguin originaris de l’altra punta del mon, uns nachos.
Es tractarà només d’escalivar les albergínies, pelar-les, afegir-hi tots els ingredients i triturar bé.
Això de triturar ho podrem fer amb el Thermomix o amb el minipimer, però com que no n’acostumem a fer una quantitat gaire gran, a mi em sembla que en aquest cas va més bé el minipimer.
Millora si està fet del dia abans.
INGREDIENTS
2 albergínies mitjanes
2 grans d’all
35 gr d’oli d’oliva ( i una mica més per untar i adornar)
30 gr de suc de llimona
40 gr de llavors de sèsam torrat ( i una mica més per adornar)
1/2 culleradeta de comí mòlt
1 culleradeta de sal
Per servir: pans de pita, o bastonets de pastanaga, o nachos…
PREPARACIÓ
Preescalfem el forn a 200º i untem una safata amb oli
Rentem les albergínies i les partim per la mitat al llarg. Amb un ganivet afilat hi fem uns talls per la part de dins per que es coguin més bé.
Incrustem els grans d’all pelats a dintre de dues de les mitats d’albergínia i les posem a la safata de forn
Amanim amb una mica d’oli
Al forn 15 minuts a 200º, girem i 15 minuts més
Passat aquest temps les traiem del forn i les deixem en un plat, embolicades en paper de plata fins que es refredin.
Amb una cullera retirem la polpa i la posem en un pot pel minipimer, junt amb els alls que també s’han escalivat.
Afegim l’oli, el suc de llimona, el comí, el sèsam i la sal.
Triturem bé, que quedi una pasta bastant fina.
Posem en un bol, amb una cullerada de llavors per sobre i regat amb una mica d’oli.
Servim amb el pa de pita o amb qualsevol cosa que vagi bé per agafar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada