dimecres, 1 de gener del 2025

TOMÀQUETS CHERRY AMB IOGURT

 




Si aneu a Londres us recomano moltíssim que proveu algun dels restaurants que té Yotam Ottolenghi. Fa una cuina predominantment vegetariana, entre mediterrània i del proper orient, amb bastantes espècies, però amb molts ingredients normals per nosaltres. Estic segura que us encantarà. 


Aquests tomàquets els vaig treure d’un dels seus llibres, i com tot el que he provat, son un èxit segur.


Els acostumo a posar com a aperitiu, en una safata petita amb una cullera perque tothom se n’agafi i se’n posi una mica sobre una petita torradeta o un trocet de pa.


Una de les grans virtuts d’aquest plat és el marcat contrast entre el punt calent i picant del tomàquet i la cremositat refrescant del iogurt, per tant,  procurarem que els tomàquets siguin calents (acabats de sortir del forn o escalfats amb el microones) i el iogurt acabat de treure de la nevera.




INGREDIENTS


Per a 4 persones


350gr de tomàquets cherry

2 cullerades d’oli d’oliva

1 culleradeta de llavors de sèsam torrat

1/2 culleradeta de sucre morè

3 grans d’all picadets

una mica d’herbes de Provença

la  ratlladura de  una llimona

350gr de iogurt grec 

sal i pebre


PREPARACIÓ


Pre-escalfem el forn a 200º, si pot ser amb aire


En un bol hi posem els tomàquets i hi afegim l’oli, les llavors de sèsam, el sucre morè, l’all talladet ben petit, les herbes, la mitat de la ralladura de llimona, sal i pebre.


Ho remenem bé i ho posem en una safata de forn que sigui prou grossa per que els tomàquets no quedin uns per sobre dels altres.


Al forn uns 20 minuts fins que comencin a torrar-se, llavors posem el grill i gratinem de 6 a 8 minuts més. Quan la pell dels tomàquets comença a quedar negra ja els podem treure.


Mentre es fan els tomaquets barregem el iogurt amb la resta de ratlladura de llimona i una mica de sal. Ho guardem a la nevera fins al moment de servir.


Quan els tomàquets estan fets estenem el iogurt fred sobre una safata poc profunda, aplanant amb el dors d’una cullera i formant una mica de reborde al voltant; a sobre hi posem els tomàquets calents amb els seu sucs.


Servim de seguida, acompanyant amb torradetes primes o pa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada