dissabte, 12 de desembre del 2020

ESTOFAT DE VEDELLA


No sabeu què fer aquest diumenge? Us aniria bé un plat que no porti massa feina i es pugui deixar fet amb antelació? 

Aqui el teniu. Apte pels paladars més clàssics i també pels que no mengen carn si no és molt tendra. 

Necessita bastant temps de cocció: unes 2 hores “fent xup xup”, però només caldrà posar el foc lent i remenar de tant en tant.

Quan aneu a la carniceria heu de demanar la carn que en diuen conill, que és la part del darrera de la cama de l’animal. Que us la tallin a trocets per estofar.

Penseu que amb tanta estona de cocció us quedarà molt reduida. Sembla que sigui molta quantitat, però amb un Kg només en tindreu per 4 o 5 persones.

Si no tenim salsa de tomàquet podem rallar-ne un i fregir-lo uns minuts en una mica d’oli.

Opcionalment hi podem afegir bolets, si n’hi ha del temps i si no, xampinyons. Prèviament els fregirem uns minuts en oli ben calent, els reservarem i els afegirem al final de tota la preparació.

És dels típics preparats que milloren molt si es deixen reposar com a mínim un dia abans de consumir-los. 



INGREDIENTS


Per 4-5 persones


1 kg de carn de vedella per estofar (conill)

3 pastanagues a rodanxes.

1 ceba picada

3 grans d’all picats

3 cullerades de salsa de tomàquet.

1 got de vi negre o vi ranci.

1 got de brou

Llorer, farigola

Sal, pebre

1 cdeta (de cafè) de pebre vermell o pimentón de la Vera

1 cda de farina

oli



PREPARACIÓ


Posem un fil d’oli en una cocotte o en una cassola i quan és calent hi tirem els trossos de carn amb una mica de pebre. 


Els enrossim una mica; quan veiem que van canviant de color els reservem en un plat.


A la mateixa cassola hi tirem la ceba i els alls picats, a foc lent i que es vagin sofregint. 


Afegim la pastanaga tallada, la fulla de llorer i la farigola i que sofregeixi tot a foc no gaire fort.


Quan ho veiem confitat, incorporem la cullerada de farina, i ho remenem durant 1 minut.


Afegim la salsa de tomàquet, lliguem, i hi tirem el vi.


Reduim uns minuts perquè s’evapori l’alcohol i incorporem el brou.


Quan tot el conjunt torna a ser calent ja hi podem posar la carn que teníem reservada.


Salem, no gaire, perque el brou ja acostuma a portar sal.


Tapem i deixem coure a foc lent una bona estona, remenant de tant en tant per que no s’enganxi. 


Hem de comptar unes 2 hores; podem comprovar si la carn és al punt punxant-la amb una forquilla per veure si és tova.

Si hi volem posar bolets, els tindrem fregits i els afegirem en l’últim moment, quan escalfem la preparació just abans de servir-la.


 

1 comentari:

  1. Where to find Best Casino Online in 2021? - DRMCD
    The best casino online in 2021 has its 속초 출장샵 roots in India. The Indian 영천 출장샵 gaming industry has been established since 목포 출장샵 1998. As well 부천 출장안마 as the 김해 출장마사지 creation of the

    ResponElimina