divendres, 31 de maig de 2013

PASTÍS DE MADUIXOTS

-->

 Ara que és temps de maduixes i maduixots val la pena d’aprofitar per fer-ne totes les versions possibles.

Aquest és un pastís molt fàcil i ràpid. Quan el vaig veure al Blog de cuina de la Dolorss,  vaig pensar que l'havia de provar i la veritat és que a casa ha tingut molt d’èxit.

Estic segura que també us agradarà molt.  Ja veureu com no estareu més de 5 minuts per preparar-lo, a més dels 30 minuts de forn necessaris per que es cogui.

És millor fer-lo amb maduixots una mica grossos, així no ens quedaran submergits del tot en la pasta i el pastís serà més bonic.

Si teniu un motllo desmontable serà l’ideal, jo en tic un de la casa Lekue de 24 cm de diàmetre que em va molt bé.  El contorn és de silicona, però la base on hi queda el pastís es de porcelana blanca, de manera que ja el podem servir en aquesta base i no l’hem de traspassar enlloc.

També el podem coure en un motllo no desmontable i servir-lo directament a taula en aquest mateix motllo.



INGREDIENTS

80 gr de farina

60 gr de sucre

2 ous

200 gr de llet

50 gr de crema de llet per cuinar

una mica de sucre vainillat (opcional)

250 gr de maduixots de mida més aviat grossa

una cullerada de sucre glas

una mica de mantega per engrassar el motllo, si és que l’hem de desmotllar.



PREPARACIÓ

Posem en un recipient la farina, el sucre, els ous, la llet, la crema de llet i la vainilla.

Batem bé amb el minipimer i ho aboquem al motllo engrassat.

Tallem els maduixots nets per la meitat i els posem escampats per sobre.

Al forn a 180º uns 30 minuts, o fins que veiem que si punxem amb un escuradents ens surt sec.

Al moment de servir empolsinem el sucre gras utilitzant un colador fi per repartir bé.

1 comentari: