Aquesta recepta serveix per tota classe
de peix, per exemple dorada, com aquí,
o també per lluç, llobarro, dèntol… En general els que podem fer
sencers.
Es convenient que a la peixeteria ens
treguin l’escata i la tripa i ens el marquin amb el ganivet sense acabar de
tallar-lo, perquè aixi es cou més bé per dintre i també és més fàcil de tallar
a l’hora de servir-lo.
Si el peix es petit, com a vegades ho és
la dorada, en podem fer un per persona o per cada dos.
És important posar-hi patata un mica
abundant, perquè és d’aquelles vegades en que us diran que les patates són més
bones que el peix.
INGREDIENTS
Una dorada grossa o una per persona de
les petites
1 ceba
5 patates
2 tomàquets
oli, sal, all i juliverd
Un raig de vermut blanc (opcional)
PREPARACIÓ
- En una casola que també pugui anar al forn hi sofregim la ceba tallada en juliana
- Quan la ceba és transparent, hi afegim les patates pelades i talllades a rodanxes no gaire gruixudes. Salem.
- Quan les patates són cuites, ho treiem del foc i a sobre hi posem el peix net.
- Partim els tomàquets pel mig i també els posem a la cassola.
- Ho amanim amb un raget d’oli, sal, all i juliverd.
- Si volem, és el moment de tirar-hi una mica de vermut blanc.
- Al forn a 190º uns 20 minuts si el peix és petit i 30 minuts si la peça és més grossa.
Excel·lent recepta!!! Fàcil de fer i sabrossíssima. No deixeu de fer-la. Felicitats, cuineres!
ResponElimina