dilluns, 7 de desembre del 2020

LASSANYA VEGETAL




A qui no li agraden les verdures al forn amb formatge? Aquesta recepta pot ser perfectament per un dia especial, perque queda molt vistosa.

Tenim dues possibilitats de presentació: una és en una plata de forn, que utilitzarem per servir directament, i l’altra en un motllo rodó desmontable. Totes dues estan bé.

En diem lassanya, però no porta pasta; farem les capes amb el carbassó i l’albergínia, i entre mig hi posarem la ricotta i el sofregit que prepararem amb els bolets.


INGREDIENTS

Per 4 persones


1 albergínia grossa

1 carbassó gros o dos de petits

400 g de xampinyons

20 tomàquets cherry

1 ceba 

150 gr de ricotta o mató

250 gr de mozzarella fresca

30 ml de vi blanc

oli, sal, pebre

all i juliverd

unes fulles d’alfàbrega



PREPARACIÓ


Netegem els xampinyons i si no els hem comprat laminats els tallem nosaltres. Els fregim en una paella amb oli ben calent uns minuts. Quan veiem que ja no treuen aigua hi posem una mica d’all i juliverd i que fregeixi un parell de minuts més. Reservem


Mentrestant tallem el carbassó i l’albergínia a rodanxes de mig cm i els coem a la planxa amb un filet d’oli. Els salem. Quan els talls siguin cuits els reservem sobre paper de cuina perque no estiguin tan impregnats d’oli.


Piquem la ceba i la sofregim en una altra paella. Quan és transparent hi afegim els bolets, els tomàquets cherry partits pel mig, el vi, sal, pebre i l’alfàbrega ben picadeta. Que cogui tot junt 6 o 7 minuts.


Ara ja només ho hem de muntar: 

A la base de la plata de forn o del motllo desmontable hi posem els talls de carbassó cuits a la planxa. Els hi posem tots, encara que quedins superposats.

A sobre hi posem la meitat del sofregit amb bolets i a sobre d’aquest la ricotta esmicolada.

Ara la capa d’albergínia.

A sobre l’altra meitat del sofregit.

Tallem la mozzarella a taquets i els escampem per sobre de la preparació.

Al forn a 200ª i amb el grill per uns 15 minuts, o fins que el formatge és ros.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada