A qui no li agraden les verdures al forn amb formatge? Aquesta recepta pot ser perfectament per un dia especial, perque queda molt vistosa.
Tenim dues possibilitats de presentació: una és en una plata de forn, que utilitzarem per servir directament, i l’altra en un motllo rodó desmontable. Totes dues estan bé.
En diem lassanya, però no porta pasta; farem les capes amb el carbassó i l’albergínia, i entre mig hi posarem la ricotta i el sofregit que prepararem amb els bolets.
Per 4 persones
1 albergínia grossa
1 carbassó gros o dos de petits
400 g de xampinyons
20 tomàquets cherry
1 ceba
150 gr de ricotta o mató
250 gr de mozzarella fresca
30 ml de vi blanc
oli, sal, pebre
all i juliverd
unes fulles d’alfàbrega
PREPARACIÓ
Netegem els xampinyons i si no els hem comprat laminats els tallem nosaltres. Els fregim en una paella amb oli ben calent uns minuts. Quan veiem que ja no treuen aigua hi posem una mica d’all i juliverd i que fregeixi un parell de minuts més. Reservem
Mentrestant tallem el carbassó i l’albergínia a rodanxes de mig cm i els coem a la planxa amb un filet d’oli. Els salem. Quan els talls siguin cuits els reservem sobre paper de cuina perque no estiguin tan impregnats d’oli.
Piquem la ceba i la sofregim en una altra paella. Quan és transparent hi afegim els bolets, els tomàquets cherry partits pel mig, el vi, sal, pebre i l’alfàbrega ben picadeta. Que cogui tot junt 6 o 7 minuts.
Ara ja només ho hem de muntar:
A la base de la plata de forn o del motllo desmontable hi posem els talls de carbassó cuits a la planxa. Els hi posem tots, encara que quedins superposats.
A sobre hi posem la meitat del sofregit amb bolets i a sobre d’aquest la ricotta esmicolada.
Ara la capa d’albergínia.
A sobre l’altra meitat del sofregit.
Tallem la mozzarella a taquets i els escampem per sobre de la preparació.
Al forn a 200ª i amb el grill per uns 15 minuts, o fins que el formatge és ros.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada