divendres, 30 de maig del 2014

SPAGHETTI NERO DI SEPIA AMB GAMBES


Els spaghetti negres, que deuen el seu color a la tinta de la sepia, ténen un lleuger gust de mar i per tant son molt adequats per tota mena de combinacions amb peix. Els trobarem a tots els supermercats o botigues de pasta.

Aquesta recepta està inspirada en una que vaig veure a Cook me Tender, i  crec que us agradarà. És molt senzilla i ràpida però veureu com el color dels spaghetti li dona un cert toc original i sofisticat que la fa molt vistosa.

Si no en trobeu de negres, podeu utilitzar igualment spaghetti normals. Tindran un aspecte diferent, pero de gust variaran molt poc.

Les gambes pelades i congelades van molt bé, sempre que siguin d’una marca de bona qualitat.

A mi m’agrada amb una mica de bitxo,  poquet per que no sigui massa picant, però en podeu prescindir si voleu.



INGREDIENTS

Per 4 persones

320 gr de spaghetti negres

300 gr de gambes pelades congelades

4 alls

1 pebrot verd

1 bitxo

oli, sal



PREPARACIÓ

Piquem el bitxo en trocets ben petits,  el pebrot verd a quadradets o rodanxes fines i l’all a làmines primes.

Descongelem les gambes

En una cassola amb oli hi posem el bitxo picadet i que cogui poc, no més d‘un minut; afegim el pebrot, uns 2 minuts i l’all, també molt poc temps;  que es cogui, però que no se’ns cremi.

Al final afegim les gambes i que es faci tot junt uns minuts més, fins que veiem que les gambes son cuites.

Fem bullir els spaghetti en aigua amb sal el temps que ens digui el fabricant. Penseu que sempre és la salsa la que espera la pasta, i no al revés; per tant hem de procurar tenir la salsa feta quan s’acabi de bullir la pasta.

Colem els spaghetti i els tirem a la cassola on hi ha la salsa. Que cogui tot junt no més d’un minut mentre remenem bé amb una cullera de fusta.

1 comentari: