dimecres, 15 de maig del 2013

ARRÒS TRES DELÍCIES


Aquest arròs és super-conegut per tots els que alguna vegada han anat a un restaurant xinès i acostuma a agradar a petits i a grans.

Els ingredients son del més normal per nosaltres, i el punt exòtic gairebé només li donarà la salsa de soja, que hi podem posar en més o menys quantitat segons el nostre gust.

A l’hora de fer la truita, també li podem donar un punt oriental si, a més de la sal, hi posem mitja culleradeta de sucre.

La pastanaga la podem tallar a tires i  escaldar-la, però si tenim l’utensili del Lekue per cuinar al vapor ens anirà perfecte. En dos minuts al microones la tindrem a punt.

L’arròs basmati va molt bé per fer aquest tipus de recepta, perquè no queda enganxat, però si no en tenim, podem utilitzar perfectament qualsevol altra classe d’arròs.





INGREDIENTS

Per 4 persones

3 taces de cafè d’arròs basmati

150 gr de pèsols

1 pastanaga

200 gr de gambes pelades congelades

50 gr de pernil dolç

2 ous

5 cullerades soperes de salsa de soja

oli, sal, sucre



PREPARACIÓ


En una olla amb aigua bullent i una mica de sal hi bullim l’arròs. Quan és cuit, el colem, li passem un bon raig d’aigua freda perquè no se’ns apiloni i el reservem.

Apart bullim els pèsols uns 12 minuts. També colem i reservem.

Amb un pelador tallem la pastanaga a tires ben primes. Les posem posem un minut en aigua bullent, colem i tallem a tires ben primes.

Això ens ho estalviarem si tenim el recipient per coure al vapor de Lekue: hi posem les làmines de pastanaga, tanquem i 2 minuts al microones. Després tallem més a tires més fines.

Batem els ous amb una mica de sal i mitja culleradeta de sucre i , en una paella mitjana amb una mica d’oli hi fem una truita ben plana, que ocupi tota la superfície de la paella. Quan és una mica freda, tallem a tires estretes.

També tallem a tires el pernil dolç

Posem oli en una cassola bastant gran i hi saltegem les gambes, després hi afegim l’arròs i la salsa de soja. Sofregim una mica.

Separem una petita part de tots els ingredients que ens servirà per adornar el plat i la resta la incorporem a l’arròs, remenem bé i sofregim pocs minuts més tot plegat.

Provem com està de sal i de salsa de soja, per si n’hem d’afegir una mica.
Just abans de servir hi posem per sobre els ingredients que ens han

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada