dijous, 31 de març de 2016

PÈSOLS DEL MARESME AMB OU POCHÉ

 Aprofitem que la primavera és temps de pèsols. La temporada dura poc i son cars, però no hi ha res millor que uns bons pèsols ofegats acompanyats d’un ou, tal com us explicaré avui.
És una recepta molt senzilla, tant, que gairebé no es pot considerar recepta, però ja veureu com us agradarà.
Evidentment, podem fer el mateix amb pèsols congelats, i durant tot l’any son els que haurem d’utilitzar, però quan n’hi ha de frescos val la pena de gastar una mica més, perque son exquisits.
No es que portin molta feina de pelar, però jo procuro comprar-los al mercat en llocs que ja me’ls venguin pelats. A Arenys acostumen a vendre’ls en bosses equivalents al que surt de 1Kgr, que son uns 200 grs pelats i és el que correspon a una persona.
Els pèsols sols son boníssims, però si volem fer un plat una mica més de festa podem acompanyar-los d’un ou poché.

INGREDIENTS

Per 4 persones

4 Kgr de pèsols, que un cop pelats son uns 800 gr
1 ceba tendra grossa o 2 de petites
1 branqueta de fulles de menta
4 ous ben frescos
oli, sal pebre
rotllo de film de plàstic del que tots tenim a la cuina


PREPARACIÓ

Piquem la ceba tendra a trocets ben petits i la sofregim amb una mica d’oli.
Quan és transparent hi afegim els pèsols, sal, pebre i la branqueta de menta.
Una mica d’aigua, que no arribi a quedar cobert.
Que cogui a foc mig uns 12 minuts. Depenent de la quantitat que en fem haurem d’allargar o escurçar una mica el temps


Per fer l’ou poché


Posem un pot d’aigua a bullir, en suficient quantitat perque els ous quedin coberts
Tallem per cada ou un tros de film com a mínim d’uns 25 cm
També en tallem una tira prima per poder lligar el paquet
Tirem unes gotes d’oli sobre el plàstic i l’escampem amb els dits, de manera que quedi ben untat. Això és important perquè l’ou no hi quedi enganxat.
Amb el plàstic forrem per dins una tassa de café fins el fons
Trenquem l’ou dins de la tassa amb el film
Tanquem la bossa i la lliguem amb la tira de plàstic que hem tallat, procurant que no hi quedi aire
Tirem els ous a l’aigua que ja bull, que es coguin 3 minuts.
Quan son cuits, els agafem amb una escumadora i els tirem en un altre pot amb aigua freda, perque es pari la cocció. No cal més de 1 minut.
Traiem el plàstic tallant amb unes tisores

Servim els pèsols en plats individuals amb un ou a sobre per cadascun.