dilluns, 17 de juny de 2013

COCA DE TOMÀQUETS I FORMATGE DE CABRA




La dolçor dels tomàquets Cherry  i el sabor potent del formatge de cabra  combinen bé en aquesta coca.  És un entrant molt adequat per un àpat d’estiu, molt senzill, però alhora amb un aspecte original i modern.
Tant es pot fer en raccions individuals com en una coca sencera per tallar a última hora quan ja és cuita.
La pasta brisa  en castellà també s’anomena “masa quebrada”, i segons la marca ens  podem trobar que en diguin d’una manera o de l’altra.
El formatge de cabra va bé que estigui ben fred per poder-lo tallar amb facilitat. La marca President en fa un que és bastant estret, d’uns 3 o 4cm de diàmetre, i  trobo que va més bé que la majoria d’altres marques, que son molt amples i es fan molt malbé quan es fan talls prims.

INGREDIENTS
Per 4 persones
1 paquet de pasta brisa (per exemple de La cocinera)
1 paquet de 200 gr de formatge de cabra President
20 tomàquets Cherry
una mica de rúcula
uns 30 gr de formatge parmesà acabat de ratllar
oli, sal


 
PREPARACIÓ
Escalfem el forn a 200º
Desenrotllem la pasta brisa i la tallem en 4 parts, que deixem sobre el mateix paper que l’embolicava. Si la pasta que hem comprat era rodona i li volem donar la forma de 4  quadrats, podem retallar i afegir trocets sense por  que es noti. Només farem una mica de pressió perquè s’enganxi i al final retallem un mica amb un ganivet perquè els costats siguin rectes.
Tallem el formatge de cabra ben prim i l’anem posant sobre la pasta.
Partim els tomàquets per la meitat i els posem per sobre del formatge, apretant una mica perquè no es moguin.
Amanim lleugerament emb oli i sal
Posem al forn amb el paper i tot, que ens farà de base.
Uns 20-25 minuts al forn a 200º, o fins que veiem que la pasta és rossa.
Amb un ratllador, ratllem el formatge parmesà.
Sobre la coca, hi posem un grapat de rúcula, una mica de formatge parmesà i una punteta d’oli i sal.