Les fruites d’estiu ens permeten uns postres meravellosos, com aquesta galette de nectarines i gerds, molt senzilla de fer i que és exquisita.
Val la pena probar amb altres fruites, com poden ser pera, poma, préssec, maduixes, fruits vermells, etc.
Segur que si fem la massa nosaltres ens quedarà de cine, però si volem simplificar podem utilitzar una massa brisa comprada i us asseguro que també us encantarà.
El millor és prendre la galette tèbia, acabada de fer, però això no sempre és possible i no passa res si és freda.
Podem acompanyar amb una bola de gelat de vainilla.
INGREDIENTS
Per 4-6 persones
1 massa de pasta brisa
1 cullerada de Maizena
2 nectarines
uns quants gerds
45 gr de sucre
una mica de sucre vainillat (opcional)
1 ou per pintar
una cullerada de mantega freda
1 culleradeta de sucre morè
PREPARACIÓ
Preescalfem el forn a 180º, calor a dalt i a baix; sense aire.
Desenrotllem la massa i la posem, amb el seu paper, sobre una safata de forn.
A la part central de la massa, on hi anirà la fruita, hi espolvoregem la maizena, deixant un marge d’uns 2 o 3 dits.
Sense pelar la nectarina la tallem en grills i els posem tan armoniosament com puguem per sobre de la Maizena.
També hi coloquem els gerds.
Per sobre hi repartim el sucre i la vainilla.
Ara tanquem la massa. plegant el borde sobre ella mateixa.
Sobre la fruita hi posem la mantega a trocets.
Pinzellem la massa amb l’ou batut, i hi escampem una mica de sucre morè
Al forn a mitja altura uns 40 minuts, o fins que veiem que la galette és rossa i la fruita és cuita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada