dijous, 4 de juny de 2015

CLAFOUTIS


 Temps de cireres! Per celebrar-ho us proposo un clafoutis.

Es tracta d’un pastís de cireres molt popular a França, ja veureu que és fàcil i boníssim.

Hi ha altres versions amb altres fruites, com els albercocs o les maduixes, també molt bones encara que no tant típiques.

Els  puristes diuen que es millor amb els pinyols de les cireres, però a mi particularment m’agrada més treure’ls. Per facilitar aquesta tasca hi ha diferents estris més o menys complicats; jo tinc una pinça no gaire cara que em va molt bé. 

De totes maneres, si no tenim cap eina,  també podem partir les cireres pel mig amb un ganivet i treure el pinyol.

Les proporcions que us poso son per un motllo pla d’uns 26 cm de diàmetre.

Com que queda molt melós, ho servirem directament sense desemmottlar, tallant i agafant el pastís amb una pala.



INGREDIENTS

750 gr de cireres
150 ml de llet sencera
100 ml de nata per montar
3 ous
100 gr de sucre
una culleradeta de les de cafè de sucre vainillat
una mica de mantega per untar el motllo

PREPARACIÓ

Traiem els pinyols de les cireres (o no)
Untem el motllo amb mantega i empolsinem amb sucre per que no s’enganxi.
Posem les cireres al motllo, que quedi cobert en una sola capa 
En un bol hi barregem tots els altres ingredients: la llet, la nata, els ous, el sucre i el sucre vainilat.
Remenem bé amb el minipimer i ho tirem per sobre de les cireres.
Al forn a 180º uns 35 minuts. Ha de quedar ben ros.
S’ha de deixar refredar però és millor que no passin gaires hores fins a consumir-lo.