dissabte, 2 d’agost de 2014

WOK DE POLLASTRE AMB VERDURES I GINGEBRE

Aquesta recepta va dedicada a tots els que es van comprar un wok amb gran il.lusió, i ara no saben què fer-ne. (Cosa que ha passat a les millors famílies)

Veureu que és molt ràpida i amb un lleuger toc oriental.

Si no teniu wok, també la podeu fer amb una cassola normal, però us quedarà tot més impregnat d’oli.  Una de les ventatges del wok és que s’utilitza poc oli, i a més aquest sempre va cap al fons, de manera que els aliments mai no hi estan tant en contacte.

Les verdures les podeu variar.

El gingebre és una arrel que venen a les verduleries. Podeu comprar-ne un tros, que es conserva molt bé, i al moment de necessitar-lo en tallem una porció petita, la pelem i la ratllem amb un ratllador ben fi.

INGREDIENTS

Per 4 persones

3 pits de pollastre desossats

3 cullerades soperes de mel

1 cm de gingebre (o mitja cullerada de cafè un cop ratllat)

1 cullerada sopera de salsa de soja

1 cullerada sopera de suc de llimona

200 gr de pèsols (poden ser congelats)

200 gr de mongetes tendres

200 gr de bròccoli tallat en branquetes petites

Oli, sal, pebre

PREPARACIÓ

Posem aigua amb sal a bullir i hi coem totes les verdures juntes per 8 minuts.

Colem i les passem per aigua freda. Així parem l’ebullició i fem que ens quedin d’un verd més intens. Reservem.

Preparem la salsa barrejant en un bol la mel, el gingebre, la salsa de soja i el suc de llimona. Remenem bé amb una cullera perquè ens quedi tot ben incorporat.

Salpebrem el pollastre. Posem el wok amb una mica d’oli al foc ben fort. Quan és ben calent, hi fem dorar el pollastre  tot remenant perquè quedi ros per tots costats.

Hi afegim la salsa i hi donem unes voltes un parell de minuts.

Incorporem les verdures i deixem coure un parell de minuts més sense deixar de remenar.