dimarts, 15 d’abril de 2014

SPAGHETTI AGLIO OLIO


Avui us vull recomanar un llibre que m’agrada molt: es diu La Pasta per als Catalans, de l’Antonella Speranza i està ple de receptes de pasta molt fàcils i ben explicades. La mateixa Antonella també té un blog, que es diu igualment La Pasta per als Catalans, on hi trobareu tota mena de receptes i explicacions interessantíssimes sobre la pasta.
Aquests spaghetti, des que els vaig veure al llibre, s’han convertit en un clàssic a casa. Son molt senzills, ràpids i amb ingredients que acostumem a tenir tots. Ja veureu com us encantaran

Si no us agrada el gust picant del bitxo, no n'hi afegiu; però la meva recomanació és que n'hi poseu encara que sigui en molt poca quantitat, perquè hi dóna un gust molt característic.

Una de les coses més importants que he après de l’Antonella, és que sempre és la salsa la que ha d’esperar la pasta, per tant, quan acabem de bullir els spaghetti hem de tenir l’amaniment preparat i incorporar-los sobre d'ell immediatament.

INGREDIENTS
Per 4 persones
320 gr de spaghetti
2-3 grans d’all
1 bitxo (opcional)
1 cullerada sopera de pa torrat (del de fer arrebossats)
40 ml d’oli, sal

PREPARACIÓ
Posem a bullir els spaghetti en aigua amb sal el temps que ens indiqui el fabricant. Millor que quedin més aviat “al dente”.
Mentrestant agafem una cassola o una paella suficientment gran  per què ens hi càpiguen tots els spaghetti i hi escalfem l’oli.
Tallem els alls a làmines i piquem ben petit el bitxo.
Els tirem a l’oli calent i que es coguin uns instants.
L’all no s’ha de cremar, per tant, en el moment que veiem que comença a quedar ros, parem el foc.
Quan els spaghetti son cuits els colem, i sense passar-los per aigua els tirem directament a la cassola on hi ha l’all. Tornem a encendre el foc.
Remenem, i hi afegim el pa torrat
Que cogui un parell de minuts  tot junt sense parar de remenar