diumenge, 22 de desembre de 2013

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS


Es una recepta sense complicacions, que ens farà quedar bé un dia que tinguem una mica de compromís.

La podem fer igual però amb conill en lloc de pollastre, o amb llagostins en lloc de escamarlans; de totes maneres queda bé.

En aquests plats on hi ha ingredients tan diferents, com la carn i el peix, penso que és important  que cadascun tingui el seu propi gust, sense que el pollastre faci gust de escamarlà ni l’escamarlà gust de pollastre. Ha de ser el suc que ho lligui tot.

En aquest cas, com que posem els escamarlans quan el pollastre ja és bastant cuit, i els deixem coure en el suc del rostit, aquest queda impregnat de tots els sabors, i junt amb el Cognac que hi hem posat , veureu que és boníssim.
 
INGREDIENTS

Per 4 persones

1 pollastre tallat a octaus, o encara més petit

8 escamarlans mitjans o 4 de grossos

1 ceba

1 tomàquet

2 grans d’all

farina

oli

1 vas de Cognac



Per la picada:

2 grans d’all

10 ametlles

mitja galeta

juliverd

PREPARACIÓ

Posem sal i pebre al pollastre, l’enfarinem i el fregim en una cassola amb una mica d’oli.

Quan és ros, el reservem i en la mateixa cassola sofregim la ceba i els alls tallats petits.

Al cap d’uns minuts, quan ho veiem transparent, hi afegim el tomàquet ratllat. Que cogui uns minuts tot plegat.

Quan és cuit, hi afegim el pollastre, un vas de Cognac i mig d’aigua. Que es faci a foc lent uns 30 minuts.

Llavors retirem el pollastre i passem el suc pel minipimer.

Fem la picada, barrejant tots els ingredients amb el morter o amb el minipimer.

Ho tornem a posar tot a la cassola: pollastre, suc, picada i escamarlans barrejant bé. Si ho veiem molt sec, hi podem afegir una mica d’aigua.

Que es faci de 10 a 15 minuts a foc lent tot junt. Sobre tot mirem que els escamarlans siguin ben cuits