diumenge, 17 de febrer de 2013

VERDURETES ESTOFADES

 
Aquesta és una recepta de les que ens feien les àvies. La podem tenir preparada amb antelació i ens recomfortarà quan arribem a casa sense temps per cuinar.

Us he posat una versió molt pràctica, amb les verdures congelades, però heu de tenir en compte que perquè ens quedi bo, és molt important que siguin d’una marca de bona qualitat.

El bacon pot ser un paquet petit que ja ve tallat



INGREDIENTS
Per a 4 persones
500 gr d’ensaladilla russa congelada
200gr de pèsols congelats
100gr de bacon tallat a taquets petits
1 ceba
1 raig de vi blanc
oli, sal

PREPARACIÓ

Piquem la ceba a trocets petits i la sofregim en una cassola amb una mica d’oli.

Quan veiem que la ceba és transparent, hi afegim les verdures congelades, sal, el vi blanc i ho cobrim amb aigua. Tapem.

Que es vagi fent a foc mitjà.

Al cap d’uns cinc minuts, ja hi podem afegir el bacon.

S’ha de fer tot fins que les verdures son cuites, normalment uns 15-20 minuts.

Vigilem que no es quedi sense aigua. Si cal n’hi posarem una mica més.

divendres, 15 de febrer de 2013

RISOTTO DE CARBASSA

-->

Com que sé que us agrada el risotto, us en posaré un de molt bo. De fet és un exemple entre la gran quantitat de variacions que podem fer.

El procediment sempre és el mateix, o molt semblant, només varien els ingredients que afegim al sofregit.

Hem de tenir en compte, que si normalment l’arròs es cou en uns 15 minuts, si fem aquest tipus de cocció el temps serà bastant més llarg, de 20 a 25. Per assegurar-nos l’haurem de provar.

No cal que l’arròs sigui molt cuit; és millor que ens quedi una mica “al dente”.

Va bé utilitzar arròs bomba, perquè es cova menys que les altres classes, però també ens quedarà bé amb arròs normal o qualsevol altre.

Si comprem una carbassa sencera l’haurem de pelar. Això porta una mica de feina, però serà molt més fàcil si l’escaldem (la posem uns segons en aigua bullint.). Si això ho veieu una mica complicat, no us preocupeu: a moltes fruiteries venen unes tarrines de carbassa pelada i trossejada que van molt bé.



INGREDIENTS

Per 4 persones

4 tasses (de les de cafè) d’arròs

350 gr de carbassa pelada i tallada a tacs

1 ceba

1 porro

1 litre de brou vegetal (pot ser Aneto)

1 gotet de vi blanc

1 culleradeta de mantega

3 cullerades de formatge parmesà o grana padano ratllat

Oli, sal, pebre, juliverd per adornar



PREPARACIÓ

Piquem la ceba i el porro ben petits i els sofregim en una cassola amb una mica d’oli.

Quan és transparent, hi afegim la carbassa i que se sofregeixi tot plegat uns minuts, fins que la carbassa sigui tova.

Hi tirem l’arròs, el rossegem una mica i hi afegim el vi blanc. Ho fem coure, tot remenant, fins que veiem que el vi s’ha evaporat.

Apart en un altre pot tindrem el brou calent i l’anirem tirant de mica en mica sobre l’arròs. Anem remenant, i quan veiem que s’ha evaporat n’hi tirem més.

Si se’ns acaba el brou hi podem posar una mica d’aigua, sempre calenta per no parar l’ebullició.

Quan l’arròs és cuit, parem el foc, incorporem la mantega i el formatge, remenem bé i ja ho podem servir.

Tastem la sal, però és molt probable que no n’hi haguem de posar, perquè el brou ja en porta.