dissabte, 18 d’agost de 2012

PEIX AL FORN AMB TOMÀQUET I MAIONESA


Aquesta recepta és simple, però la presentació és molt vistosa.
La podem fer amb qualsevol tipus de peix, però en general, hi queden bé els que es poden tallar a filets, com el lluç., la dorada, el llobarro, el bacallà dessalat….. També podem utilitzar cuetes de rap individuals.
Es millor la maionesa feta a casa, primer perquè no costa res de fer, i segon, perquè la que podem comprar feta, sempre té una mica de gust de vinagre que penso que no hi ha d’anar gens bé.
Potser us extranyarà, però la maionesa la farem amb oli de girasol, que és molt més suau que la d’oliva i no dóna gens de gust d’oli.
També és important que l’ou no estigui molt fred de la nevera. Es millor treure’l una estona abans i que es vagi atemperant.


INGREDIENTS
Per 4 persones
4 talls de peix de qualsevol de les classes que hem dit
8 espàrrecs
6 o 7 tomàquets madurs
1 gra d’all
farina, oli, sal

Per la maionesa
1 ou
100 gr d’oli de girasol
1/3 de gra d’all
sal

PREPARACIÓ
Enfarinem i fregim el peix en una mica d’oli.  El reservem en un plat apart.
En una paella amb una mica d’oli hi sofregim una mica d’all tallat petit.
Abans de que quedi ros, hi afegim el tomàquet ratllat i ho coem uns 8 minuts, fins que se’ns ha evaporat una mica l’aigua i veiem que la salsa és una mica espessa..
Traiem les puntes més dures dels espàrrecs i els escaldem en aigua bullent uns 3 minuts. Els escorrem.
També fem la maionesa: Al pot del minipimer hi posem una mica d’all talladet, 1 ou, una mica de sal i l’oli de girasol.
Posem el minipimer recolzat fins al fons del pot i l’engeguem. Primer sense moure el minipimer, i quan ja veiem que la maionesa es va fent, el movem una mica amunt i avall per emulsionar-ho tot.  D’aquesta manera no acostuma a tallar-se.
En una safata que pugui anar al forn hi posarem la salsa de tomàquet que cobreixi tita la base. A sobre els talls de peix que teniem reservats i els espàrrecs. I a sobre de cada tall de peix una cullerada de maionesa.
Ho posem al forn a 200º uns 10 minuts, fins que veiem la maionesa una mica rossa.

divendres, 3 d’agost de 2012

SPAGHETTI AMB CLOÏSSES


SPAGHETTI AMB CLOISSES
La pasta amb el marisc és una combinació que no falla. En aquest cas hem fet spaghetti amb cloisses, però també ens quedarà molt bé si hi posem musclos, o tallarines.
La salsa, bàsicament és un sofregit de ceba i tomàquet, però hi posarem  el tomàquet pelat i tallat a trocets, en lloc de ratllar-lo.
Per pelar el tomàquet ho podem fer directament amb un ganivet però costa una mica. Una altra possibilitat és escaldar-lo en aigua bullent uns segons i el pelarem amb tota facilitat.
Però encara és millor pelar-lo amb una eina de pelar tomàquets, que és molt semblant a qualsevol pelador, dels que utilitzem per pelar carbassons o pastanagues, però amb els ganivets dentats.  Si ho proveu, veureu que va molt bé.
És convenient posar les cloïsses al menys mitja hora en aigua amb un grapat de sal perquè deixin anar la sorra que puguin portar 

 
INGREDIENTS
½ Kgr de cloisses
300 gr de spaghetti
4 tomàquets
2 grans d’all
1 ceba grossa
100 gr de vi blanc
sal, pebre, oli i juliverd

PREPARACIÓ
Escorrem les cloïsses de l’aigua on les hem tingut i les posem en una cassola amb una mica d’oli a foc mitjà. Tapem i ho tenim uns minuts fins que les cloïsses se’ns han obert.
Les posem en un colador per separar-les del suc que han tret. Això ho farem al damunt d’un plat fondo o un altre recipient, perquè hem de guardar el suc per posar-lo a la salsa.
En la mateixa cassola i amb una mica més d’oli hi sofregim la ceba i els alls picats, a foc no molt fort i amb una mica de sal.
Quan la ceba comença a canviar de color, hi tirem el tomàquet tallat a trocets de més o menys 1 cm. Deixem que se sofregeixi uns 2 minuts
Hi afegim  sal, pebre, el vi blanc i l’aigua que han tret les cloïsses i que cogui uns 8-10 minuts més. Si veiem que queda massa sec, hi podem posar una mica de l’aigua de bullir els spaghetti.
Incorporem les cloisses, hi donem una volta i ja tenim la salsa feta.
Mentre fem el sofregit, bullim els spaghetti en aigua salada.
Quan son cuits, els escorrem i barregem amb la salsa.
Al moment de servir hi tirem una mica de juliverd per sobre.